Dette er det dere trenger å vite om løypa og de praktiske tingene rundt Gran Fondo Strade Statskog:

Starten er ved Amfi i Steinkjer. Der blir det utdeling av startnummer fra klokken 09.00 rittmorgenen lørdag 3. september. Det vil også være utdeling av startnummer ved G-sport i Namsos på Amfi-senteret i dagene før rittet. Vi oppfordrer alle som kan til å hente ut startnummer på forhånd.

Tidtaking skjer elektronisk med EQ-timing - du får to klisterlapper som settes på hver side av hjelmen, og to startnummer som festes på trøya med sikkerhetsnål, for målfoto.

Buss til startområdet går fra Namsos skysstasjon, på kaia i Namsos, klokken 0800. Innlasting i egen skapbil for transport av sykler skjer fra klokken 0730. Vi har pledd til å dekke over sykler, trenger du mer polstring kan du ta med en egen pappeske hvis du ønsker. Alle får utlevert en egen bagasjetag med startnummer som kan festes på bagasje du ønsker å frakte tilbake til målområdet.

Returbuss går fra samme sted i Namsos til Steinkjer klokken 1600. Siste frist for å kjøpe bussbillett er tirsdag før rittet klokken 23.59. Dette gjøres på Min Side i eqtimining.no

Det er obligatorisk innskriving ved start fra klokken 09. Følg anvisning fra funksjonærer ved start. Starten er klokken 10. Starten er inndelt i tre startsoner, etter antatt sluttid. Du må selv stille deg i det startfeltet som passer deg - med antatt sluttid mellom under 3.30, mellom 3.30 og 4 timer eller over 4 timer. Det er fellesstart og nøytral start med masterbil de første fire kilometer, ut av Steinkjer sentrum.

Rittet er et turritt som arrangeres som landeveisritt, etter UCI og Norges Cykleforbunds regler. Se sykling.no for detaljer.

Du må forholde deg til vanlige trafikkregler underveis, deler av løypa er åpen for biltrafikk. Det er ikke tillatt med egne følgebiler.

Det er skilting og vakthold underveis, følgebil foran og bak, løypepatruljer fra Røde Kors og egen oppsamlerbil for de som eventuelt må bryte. Du må være forberedt på å klare mindre reparasjoner og punkteringer selv. Vi anbefaler at du er utstyrt for å takle minst to punkteringer.

I de to siste årene har det ikke vært matstasjoner på grunn av koronarestriksjoner, men dette håper vi å få til i 2022. Det vil også være egne søppelsoner i løypa. Det er strengt forbudt å kaste avfall andre steder i løypa.

Vi har en makstid på tre timer i bunnen av Kleiva, halvveis i rittet. Du må ha passert dette punktet inne tre timer for å kunne fortsette i rittet.

Det er deltakerpremie til alle, og vinnertrøye til alle klassevinnere.

Vi har også har en egen uhøytidelig klatrekonkurranse - Rema 1000 Strade Statskog K.O.M. Den går fra bunnen av Kleiva opp fra Veldamelen, nesten til toppen, 2,5 km med 11 prosent i snitt stigning. Tidtaking her vil være basert på Strava-registrering. Bakken ligger allerede ute på Strava som et eget segment, så du kan allerede nå sjekke den ut.

Løypa går de første 17 kilometrene på fin asfalt, fra Steinkjer til Binde. Derifra over til Sunnan er det et grusparti som starter med en liten kneik.

Totalt er det 45 kilometer med grusvei og 55 kilometer med asfalt.

Hele løypa finner du her på Strava: https://www.strava.com/segments/15698244

Der har vi også lagt inn alle gruspartiene som egne segmenter - med rangering etter vanskelighetsgrad, fra * som det letteste, til ***** som det mest krevende. Det er ingen tekniske partier, men det er enkelte gruspartier som inneholder skarpe steiner.

Brua i strekkmetall ved Sunnan blir glatt i vått vær, her kan det bli høy fart inn på brua, vær forsiktig og brems opp FØR brua. Unngå bremsing og bråe manøvrer på selve brua.

Nedkjøringen fra Midterfjellet kan være skummel, spesielt med smale dekk, ta hensyn her. Det er også fire trebruer med langsgående planker der det er lagt på matter i kjørefeltene.

Det siste gruspartiet på 1,2 km inn til Namsos sentrum går på en nedlagt jernbanelinje, og gjennom to tuneller. Her vil det ikke være plass til to i bredden eller til å passere. For å komme inn på jernbanelinja er det en 90 grader sving der du må stoppe nesten helt opp. Det vil være vakthold her, følg instruksjonene og vær på vakt. Vær også obs på at jernbaneskinner blir svært glatte hvis det blir regn.

Målgangen i 2022 blir utenfor Namsos storsenter. Det er flere serveringssteder med mulighet til å kjøpe mat og drikke, og toaletter inne på senteret.

Det vil være begrenset med garderober ved målgang. Vi oppfordrer til å ta med en sekk med tørt tøy, som kan sendes med bilen som går fra start til mål. Sekken vil stå i målområdet.

https://www.facebook.com/stradestatskog/ g/